Wat zijn Chakra's?

 

Ieder mens bestaat uit/ is één groot dynamisch energieveld. In dit veld bevinden zich vele zeer fijne energiekanalen. Op de kruispunten van deze energiekanalen bevinden zich energiecentra die chakra’s worden genoemd. Het woord chakra betekent wiel of rad. Je kunt het je voorstellen als een draaikolk-achtig veld van energie. Deze draaikolk wekt zuigkracht op waardoor energie of informatie wordt aangetrokken. In de chakra’s wordt deze energie getransformeerd in meer specifieke energieën, die ieder van invloed zijn op het functioneren op fysiek, psychisch, mentaal en spiritueel niveau. In een chakra wordt dus energie opgenomen en afgegeven. Een chakra functioneert niet geïsoleerd en elke verandering is weer van invloed op een andere chakra en het gehele systeem.

 

We kunnen 7 hoofdchakra’s onderscheiden die zich langs de wervelkolom bevinden van je stuitje tot aan je kruin. Elk chakra heeft een specifiek aandachtsgebied.

 

 

Aura & Chakra Healing:

 

Een healing kun je beschouwen als een grote schoonmaakbeurt van je hele energie systeem. Het heft bepaalde blokkades op waardoor je beter je eigen "levenskracht" kan laten stromen. Een goede doorstroming helpt je beter in verbinding te zijn met je omgeving maar ook met jezelf. 

 

Doordat ik je chakra's voel, weet ik hoever ze open staan en welke er zijn geblokkeerd.

Zo, krijg je een goed beeld waar en wat je tegen houd. Verder kijk en voel ik hoe goed je geaard en verbonden bent.

Door je aura-veld te voelen en te helen ga je weer stromen. (zie afbeelding)

Zo, weet jij waar iets blokkeerd is en wat er geheeld mag worden. Dit alles zorgt voor een betere doorstroming wat jou een fijn en rustig gevoel geeft.